یکشنبه , ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۵۵ قبل از ظهر

سکس در دوران پریودی

آیا رابطه جنسی در دوران پریودی خطرناک است؟

مطابق دین اسلام، حکم نزدیکی در پریود یا همان رابطه جنسی (سکس) در دوران پریودی “حرام” می باشد و زمانی که هفت تا ده روز از اولین روز قاعدگی می گذرد نزدیکی جنسی مجاز است. از دیدگاه پزشکی مدرن، رابطه جنسی در قاعدگی اشکالی ندارد اما ممکن است با عوارضی مانند بارداری ناخواسته، ابتلا به بیماری های منتقل شونده مقاربتی (STD) و احتمال اندومتریوز همراه باشد.
قاعدگی یک فرآیند بیولوژیکی طبیعی است که بخش عمده ای از زندگی زنان را دربر می‎گیرد. پریود، تخلیه منظم مایعات قاعدگی از طریق واژن است که به عنوان بخشی از سیکل قاعدگی ماهانه یک زن اتفاق می افتد و معمولا حدود ۲ تا ۷ روز طول می کشد. مایعات قاعدگی حاوی مقداری خون (۳۰-۵۰ میلی لیتر از مقدار کل)، مخاط دهانه رحم، ترشحات واژن و همچنین بافت آندومتر است.
تقریبا تمام ادیان اصلی جهان به دلیل وجود مضرات نزدیکی در زمان عادت ماهانه، محدودیت هایی را برای این کار در نظر گرفته اند. در ادامه به مواردی که علت ممنوعیت سکس در دوران پریود است پرداخته ایم:

مضرات نزدیکی در زمان عادت ماهانه:

از جمله مضرات نزدیکی در زمان پریود از دیدگاه پزشکی مدرن، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-    ایجاد عفونت و انتقال بیماری های مقاربتی:
رابطه جنسی واژینال و بدون محافظ (به عنوان مثال بدون استفاده از کاندوم) در طول مدت یا کمی پس از قاعدگی، یک عامل خطر برای انتقال بیماری های جنسی مانند ویروس HIV، هپاتیت یا سایر بیماری های مقاربتی که بر سلامت دستگاه تولید مثل تأثیر می گذارند است که یکی از اصلی ترین مضرات سکس در پریودی می باشد.
اگرچه عوامل بیماری‎زای جنسی در نبود قاعدگی هم منتقل می شوند، اما ممکن است در طول مدت پریود راحت تر (از زن به مرد و برعکس) منتقل شوند. لازم به ذکر است عفونت های ناشی از کلامیدیا و سوزاک از دلایل مهم ایجاد بیماری التهابی لگن (PID) و ناباروری می باشند که البته قابل پیشگیری هستند. بدون انجام درمان، حدود ۱۰-۱۵٪ از زنان مبتلا به عفونت کلامیدیا دچار PID خواهند شد. کلامیدیا همچنین بدون ایجاد هیچ گونه علامتی می تواند باعث عفونت لوله فالوپ شود. عفونت PID” خاموش” در دستگاه تناسلی فوقانی ممکن است باعث آسیب دائمی به لوله های فالوپ، رحم و بافت های اطراف آن شود که می تواند منجر به ناباروری گردد. در سیکل قاعدگی، احتمال انتقال بیماری های منتقل شونده از راه جنسی (STD) با از بین رفتن سد محافظ (پلاگ مخاطی دهانه رحم)، وجود آهن در مایع قاعدگی، باز و گشاد شدن دهانه رحم، بالا رفتن pH  قلیایی واژن و افزایش استروژن و پروژسترون قبل از قاعدگی، تسهیل شده و افزایش می یابد.
2-    افزایش خون قاعدگی:
رابطه جنسی واژینال در دوران پریود، می تواند منجر به افزایش جریان خون قاعدگی شود. زیرا در این زمان رگ های رحم دچار احتقان شده و مستعد پارگی هستند، بنابراین به راحتی آسیب می بینند. ممکن است یک یا دو روز پس از رابطه جنسی در پریود، قاعدگی متوقف شود. این پدیده به این دلیل رخ می دهد که مقاربت جنسی و ارگاسم باعث ایجاد انقباضاتی در رحم شده و در نتیجه مواد قاعدگی با سرعت بیشتری خارج می گردند و از این رو قاعدگی سریع تر از حد معمول متوقف می شود.
3-    افزایش احتمال بارداری ناخواسته:
اگرچه احتمال بارداری در حین رابطه جنسی محافظت نشده در هنگام قاعدگی بسیار اندک است، اما بعید نیست و ممکن است اتفاق بیفتد. زیرا اسپرم می تواند چند روز در بدن خانم، زنده بماند و در صورت تخمک گذاری زودتر از موعد (مثلا وجود سیکل قاعدگی کوتاه و در حدود ۲۱ تا ۲۴ روز)، می تواند باعث بارداری شود که در بیشتر اوقات برای خانم و شریک جنسی ناخوشایند است.
4-    کاهش میل جنسی مرد:
یکی دیگر از مضرات سکس در زمان پریودی، احتمال کاهش میل جنسی در مرد می باشد. نزدیکی در دوران قاعدگی ممکن است میل جنسی مرد را به دلیل وجود و بوی مواد قاعدگی تحت تأثیر منفی قرار دهد و او را به طور موقت بی میل کند. همچنین وضعیت بد جسمی و روانی زنان قبل از قاعدگی که سندرم پیش از قاعدگی (PMS) نام دارد و یا عوامل مختلفی مانند دل درد (دیسمنوره)، اضطراب، افسردگی، سردردهای میگرنی، فشار خون پایین، کاهش دما و… که در زمان پریود وجود دارند، ممکن است باعث شود که زنان تمایلی برای رابطه جنسی در زمان قاعدگی نداشته باشند.

سکس در دوران پریودی

رابطه جنسی در دوره پریودی یک انتخاب کاملاً شخصی است و می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی خانم‌ها از نزدیکی در دوران قاعدگی لذت می‌برند و برای برخی افراد این کار به‌شدت دور از انتظار و اذیت کننده است. به علاوه از دیدگاه اسلام داشتن رابطه جنسی در دوره پریودی حرام است و به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. اما پزشکی مدرن معتقد است که سکس در پریودی نه تنها مانعی ندارد، بلکه می‌تواند برای سلامت خانم‌ها مفید باشد.

فواید رابطه جنسی در دوره پریودی

داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی آنقدرها که به نظر می‌رسد ترسناک نیست. درواقع این کار می‌تواند به تسکین دردهای شکیم و انقباض ماهیچه‌های رحم کمک کند و احساس بهتری به شما ببخشد. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید مقاله عوارض نداشتن رابطه برای زنان را در درمانکده مطالعه کنید.

در ادامه به برخی از فواید رابطه جنسی در پریودی اشاره شده است.

تسکین درد و گرفتگی عضلات

تجربه ارگاسم در دوران قاعدگی می‌تواند به تسکین دردهای این دوران کمک زیادی کند و مانع از ایجاد عوارض ارضا نشدن زنان شود. درواقع علت دردهای قاعدگی منقبض شدن رحم برای آزاد کردن پوشش آن است. زمانی که فرد در این دوران به ارگاسم برسد، ماهیچه‌های رحم منقبض می‌شوند و این سبب می‌شود تا قاعدگی راحت‌تری را تجربه کند.

با این حال، اگر نگران گرفتگی کمر ناشی از رابطه جنسی در دوره عادت ماهانه هستید، می‌توانید با خواندن مقاله علت کمردرد بعد از نزدیکی در زنان این مشکل را به بهترین شکل برطرف کنید.

رابطه جنسی در پریودی به کاهش دردهای قاعدگی کمک می کند.

آزاد شدن اندورفین

یکی دیگر از فواید رابطه در پریودی، آزاد شدن اندورفین در بدن است. این هورمون در بدن ما درست شبیه به مورفین عمل می‌کند و موجب افزایش احساس لذت و خوشحالی می‌شود و درد و ناراحتی را بهبود می‌بخشد.

کوتاه شدن دوره قاعدگی

داشتن رابطه در دوران پریودی می‌تواند به خروج سریع‌تر محتویات رحم کمک کند و دوره قاعدگی شما را کوتاه‌تر کند.

افزایش میل جنسی در برخی خانم‌ها

میل جنسی در طول چرخه قاعدگی به دلیل نوسانات هورمونی متفاوت است. بسیاری از خانم‌ها قبل از دوره پریودی و بسیاری دیگر در دول دوره قاعدگی میل جنسی بیشتری را تجربه می‌کنند و برای انجام یک سکس با عشق تمایل زیادی دارند.

تسکین سردرد

بیشتر از نیمی از خانم‌ها در طول دوره قاعدگی سردردهای میگرنی را تجربه می‌کنند. نزدیکی در زمان پریودی می‌تواند به کاهش سردرد و تسکین آن کمک کند.

عوارض رابطه جنسی در دوره قاعدگی

داشتن رابطه جنسی در دوران پریودی برای برخی افراد می‌تواند با عوارضی آزاردهنده همراه باشد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین عوارض نزدیکی در زمان عادت ماهانه اشاره شده است.

جاری شدن خون حین نزدیکی

بزرگ‌ترین مشکلی که در مورد رابطه جنسی در پریودی وجود دارد، جریان خون است که می‌تواند سبب آلوده شدن محیط اطراف شود. از طرف دیگر معمولاً خانم‌ها به دلیل تجربه خونریزی در این دوران در زمان رابطه جنسی احساس اضطراب و آشفتگی را تجربه می‌کنند و این موضوع موجب می‌شود تا هیچ لذتی از رابطه نبرند و با کاهش میل جنسی مواجه شوند.

انتقال بیماری‌های مقاربتی

از نگرانی‌های دیگری که در مورد برقراری رابطه جنسی در دوران پریودی وجود دارد، انتقال عفونت‌های مقاربتی است و اغلب این سوال پیش می‌آید که ایا در زمان عفونت میتوان رابطه داشت یا خیر. در جواب باید بگوییم این ویروس‌ها که در خون زندگی می‌کنند، به راحتی در دوران قاعدگی قابل‌انتقال هستند. بنابراین توصیه می‌شود در صورتی که در این دوران رابطه جنسی برقرار می‌کنید، حتما از کاندوم استفاده کنید. همچنین، می‌توانید به راحتی با کسب آگاهی در مورد اینکه بهداشت جنسی چیست، دغدغه خود را در مورد انتقال بیماری‌ها از بین ببرید.

افزایش خون قاعدگی

یکی دیگر از عوارض رابطه جنسی در دوره قاعدگی افزایش خونریزی است. در زمان قاعدگی رگ‌های رحم دچار احتقان می‌شوند و از همین رو در معرض پارگی و آسیب قرار دارند. بنابراین فرد طی ۱ تا ۲ روز بعد از رابطه خونریزی شدیدتری را تجربه می‌کند و قاعدگی او زودتر از حالت معمول متوقف خواهد شد.پ

سکس در دوران پریودی موجب افزایش خونریزی می شود.

کاهش میل جنسی

حقیقت این است که در مورد عوارض تحریک شدن در دوره قاعدگی هیچ شواهد علمی وجود ندارد. میل جنسی در خانم‌ها در دوران پریودی به میزان ترشح هورمون استروژن در بدن بستگی دارد و از همین رو برخی خانم‌ها در این دوران میل جنسی پایین و برخی دیگر میل جنسی زیادی را تجربه می‌کنند.

از طرفی، برقراری رابطه جنسی با حجم زیادی از خون و ترشحات می‌تواند میل جنسی را در آقایان کاهش دهد و این موضوع دلیلی برای ارضا نشدن مردان در این دوره به‌شمار می‌آید. به علاوه بسیاری از خانم‌ها در این دوران فشارخون پایین، کاهش دما و اضطراب را تجربه می‌کنند و همه این‌ها می‌تواند روی کیفیت رابطه جنسی مؤثر باشد.

عوارض رابطه مقعد در دوره پریودی

برخی افراد با انواع گرایش ها به دنبال رابطه مقعدی هستند. رابطه مقعدی به‌طورکلی یکی از بدترین روش‌های برقراری رابطه جنسی است که می‌تواند در هر زمانی خطرآفرین باشد. داشتن رابطه مقعدی در دوره پریودی می‌تواند آسیب‌ها و عوارض جبران‌ناپذیری به بدن وارد کند و موجب پارگی مقعد، بی‌اختیاری مدفوع و مشکلات روده‌ای شود. بنابراین چه در دوران قاعدگی و چه در سایر زمان‌ها از برقراری رابطه از مقعد اجتناب کنید.

نکاتی که باید در مورد سکس در دوران پریودی بدانید

  • همه خانم‌ها از برقراری رابطه جنسی در پریودی یا رابطه در بارداری لذت نمی‌برند و این موضوع می‌تواند برای برخی افراد بسیار آزاردهنده باشد. بنابراین بهتر است در مورد احساسات خود با همسرتان روراست باشید و احساس واقعی‌تان را بگویید.
  • در صورتی که در دوران قاعدگی از تامپون استفاده می‌کنید، قبل از رابطه حتماً آن را بردارید. زیرا وارد کردن فشار به تامپون می‌تواند آن را به داخل بدن هدایت کند. در چنین شرایطی لازم است از دکتر زنان برای خارج کردن تامپون کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان زنان از آن‌ها راهنمایی کسب کنید.
  • قبل از سکس در دوران پریودی حتما یک پارچه ضخیم تیره رنگ روی تخت پهن کنید تا موجب پخش شدن آلودگی روی تشک نشود.
  • برای برقراری رابطه جنسی در این دوران حتماً از کاندوم استفاده کنید.
  • چرخه قاعدگی معمولاً بین ۲۶ تا ۳۲ روز طول می‌کشد و به‌طور میانگین در اکثر خانم‌ها ۲۸ روزه است. بارورترین زمان چرخه قاعدگی بین روزهای ۸ تا ۱۹ است. در این دوران تخمک از تخمدان خارج می‌شود و به سمت لوله فالوپ حرکت می‌کند. در صورتی که اسپرم در این دوره وارد بدن شود، احتمال باردار شدن بسیار زیاد خواهد بود. معمولاً افرادی که قاعدگی نامنظم و سیکل قاعدگی کوتاه‌تری دارند بیشتر در معرض بارداری در این دوران قرار دارند.
سکس در دوران پریودی
به منظور جلوگیری از انتقال بیماری‌ها برای رابطه جنسی در دوره پریودی حتما از کاندوم استفاده کنید.

جمع‌بندی

برخی افراد نمی‌دانند اصول رابطه جنسی چیست؛ به همین دلیل از انجام سکس در مواقع خاص مانند دوره قاعدگی می‌ترسند. سکس در دوران پریودی یک انتخاب شخصی است و معمولاً باید با در نظر گرفتن همه عوامل توسط زن و شوهر انجام شود. هرچند در مورد خطر رابطه جنسی در پریودی شواهد زیادی وجود ندارد، اما به هر حال داشتن رابطه در دوران قاعدگی برای همه خانم‌ها جذاب نیست و می‌تواند به افت فشار و مشکلات جسمی و روحی شدید منجر شود و ریسک ابتلا به عفونت را در خانم‌ها افزایش دهد.

مطلب پیشنهادی

بابونه

خواص دمنوش بابونه برای قاعدگی

خواص دمنوش بابونه خواص دمنوش بابونه : دمنوش بابونه بهترین دمنوش برای درد قاعدگی، افسردگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *