دوشنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶ قبل از ظهر

طرز تهیه مربا توت فرنگی

مربای توت فرنگی یکی از انواع مرباهای بسیار خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است که مانند دیگر مرباها معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود. این مربای خوشمزه یک مربای فصلی است و بهتر است در فصل بهار و تابستان که توت فرنگی محلی در بازار موجود است، آنرا درست کنید. البته با توت فرنگی گلخانه ای هم می شود این مربای خوشرنگ را درست کرد، ولی کیفیت مربای توت فرنگی با مربای توت فرنگی گلخانه ای بسیار بالاتر است و باعث می شود مربا علاوه بر اینکه عطر و طعم بهتری داشته باشد، یک مربای توت فرنگی خوشرنگ نیز خواهید داشت.

مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی

مواد لازم میزان لازم
توت فرنگی ۱ کیلو گرم
شکر ۸۰۰ گرم
جوهر لیمو نوک ق چ
آب نصف لیوان

 

مربای توت فرنگی خوشرنگ

مرحله ۱: آماده سازی توت فرنگی

برای طرز تهیه مربای خوشمزه و خوشرنگ با توت فرنگی ابتدا گلبرگ های اضافی توت فرنگی ها را می گیریم و آن ها را می شوییم، سپس داخل آبکش می ریزیم و همان لحظه با دستمال حوله ای تمیز، توت فرنگی ها را خیلی فوری خشک می کنیم.

مرحله ۲: نکات شستشوی توت فرنگی

توجه داشته باشید که اگر توت فرنگی ها به صورت خیس داخل آبکش بمانند، آب به داخل توت فرنگی ها نفوذ می کند و مزه آنها را تغییر می دهد. در ادامه نیمی از توت فرنگی ها را داخل قابلمه ای متناسب با مقدار موادمان می ریزیم.

مرحله ۳: افزودن شکر و استراحت

نصف شکر را نیز روی توت فرنگی ها به صورت پخش می ریزیم و لایه بعد باقی توت فرنگی ها را می ریزیم و بعد مجددا نصف دیگر شکر را اضافه می کنیم و قابلمه را داخل یخچال می گذاریم تا به مدت ۱۲ ساعت توت فرنگی ها آب بیندازند.

مرحله ۴: پخت توت فرنگی

قابلمه حاوی مخلوط توت فرنگی و شکر را از یخچال بیرون می آوریم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب توت فرنگی‌ها به جوش بیاید. توجه داشته باشید که در مدت پخت مربا درب قابلمه را نمی گذاریم. حدودا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از جوش آمدن توت فرنگی ها به غلظت می رسند.

مرحله ۵: کنترل قوام و پاکسازی کف مربا

ابتدا که مربا در حال جوشیدن است کف می کند که با استفاده از کفگیر می توانیم کف ها را بگیریم تا رنگ مربا شفاف‌تر شود. برای اطمینان از قوام مطلوب مربا نصف قاشق مرباخوری از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد می ریزیم.

مرحله ۶: اضافه کردن آبلیمو و خنک کردن مربا

اگر شهد داخل آب سرد کاملا ته نشین شد و متلاشی نشد، یعنی مربا به قوام مطلوب رسیده است، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و سریع آبلیمو را اضافه می کنیم، سپس آرام با قاشق مربا را هم می زنیم و کنار می گذاریم تا خنک شود. آبلیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می کند.

مربای توت فرنگی تازه

مرحله ۷: نکاتی در فرایند پخت مربا

البته به این نکته نیز باید توجه کنیم که زیاد جوشیدن مربا و یا حتی زود برداشتن مربا (در حالی که توت فرنگی ها نرم نشده‌اند و نپخته‌اند) نیز می تواند باعث شکرک شود. مربای توت فرنگی خنک که شد داخل شیشه های مورد نظر می ریزیم.

مرحله ۸: راهنمای نگهداری بلندمدت

برای نگهداری کوتاه مدت و چند ماه می‌توانیم مربا را در یخچال قرار دهیم، ولی اگر بخواهیم به مدت بیشتر از ۶ ماه یا حتی یک سال مربای توت فرنگی را نگهداری کنیم، بهتر است آنرا در ظرف های مناسب قرار داده و فریز کنیم.

مرحله ۹: کدر شدن رنگ مربا توت فرنگی

اگر می خواهید رنگ مربای شما شفاف و براق شود باید برای پخت مربا وقت بیشتری بگذارید. زمانی که توت فرنگی را به شهد اضافه می کنید، مدام روی مربا کف جمع می شود و باید این کف ها را جمع کنید و دور بریزید تا در پایان پخت رنگ مربای شما کدر نشود.

مرحله ۱۰: نگهداری طولانی مدت

اگر مقدار زیادی مربا درست کرده اید حتما مقداری که نمی خواهید فعلا استفاده کنید را فریز کنید تا سالم و تازه بماند. با این روش مربای شما تا بیش از یک سال سالم می ماند. برای هر بار مصرف ۳۰ دقیقه زودتر مربای فریز شده را از یخچال خارج کنید تا در دمای محیط یخش باز شود.

مرحله ۱۱: راهنمای جلوگیری از شکرک زدن مربا

برای اینکه مربای توت فرنگی شکرک نزند، لازم است توجه خاصی به فرایند پخت آن داشته باشید. شهد مربا باید به غلظت مناسبی برسد، این غلظت باید تقریبا مشابه عسل باشد، تا مربا قوام مناسبی پیدا کند. آب موجود در شهد مربا اگر به درستی کنترل نشود، می تواند باعث کپک زدن مربا شود.

طعم و عطر بهتر مربای توت فرنگی

اگرچه توت فرنگی به تنهایی می‌تواند طعم و عطر خاصی به مربا ببخشد، اما افزودن چند ادویه و مواد افزودنی دیگر می‌تواند تجربهٔ طعمی فراموش نشدنی را بوجود آورد. یکی از راه‌های محبوب برای افزایش طعم و عطر مربا، استفاده از موادی است که خودشان نیز خواص طعمی و آروماتیک دارند. در این زمینه، دارچین، هل، وانیل و زعفران می‌توانند گزینه‌های بسیار خوبی باشند.

اهمیت قوام مربا

یکی از عوامل مهم کپک زدن مربا، قوام نداشتن آن است. اگر مربای توت فرنگی خود را با قوام پایین تهیه می‌کنید، احتمال کپک زدن بالا می‌رود. قوام مربای پس از پخت باید مشابه عسل باشد. قوام مناسب نه تنها ماندگاری مربا را افزایش می‌دهد بلکه کیفیت آن را هم بهتر می‌کند.

نکات مهم در استفاده از بطری‌ها

عامل دیگری که می‌تواند سبب کپک زدن مربا شود، نوع و وضعیت ظرف‌هایی است که برای نگهداری مربا استفاده می‌شود. اولاً، ظرف‌ها باید خشک و تمیز باشند و در صورت امکان استریل شده باشند. ثانیا، از بطری‌های شیشه‌ای کوچک استفاده کنید تا مربا زودتر تمام شود و درب بطری کمتر باز و بسته شود، چرا که هر دفعه باز کردن درب، احتمال کپک زدن را افزایش می‌دهد.

استفاده از قاشق مناسب

قاشقی که برای برداشتن مربا از بطری استفاده می‌کنید، نیز باید تمیز و خشک باشد. قاشقی که نمدار یا خیس است می‌تواند باعث تولید کپک شود. لذا، قبل از استفاده از قاشق، مطمئن شوید که آن خشک و تمیز است.

نکات مهم در طرز تهیه مربا توت فرنگی : 

بهتر برای تهیه این مربا از توت فرنگی ها ریز استفاده کنید ، در صورت نبودن توت فرنگی ریز باید توت فرنگی های درشت را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.

به جای جوهر لیمو می توانید از دو قاشق غذا خوری آبلیمو استفاده کنید.

میزان شکر برای مربای توت فرنگی اینطور است که به ازای هر یک کیلو توت فرنگی ۸۰۰ گرم شکر نیاز است

الگوریتم مربای توت فرنگی  اینگونه است که اگر مربا توت فرنگی را با شعله کم بپزید رنگ آن تیره می شود و توت فرنگی ها درون آن له می شوند.

کسانی که توت فرنگی دوست دارند، حتما اهل مربای توت فرنگی هم هستند. اگر شما هم از طرفداران مربای توت فرنگی به شمار می روید، می توانید ساده‌ترین روش پخت و تهیه مربای توت فرنگی در خانه را اینجا آموزش ببینید.

برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.

مهمترین نکته در پخت مربا ، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.

بعد از اینکه مربای توت فرنگی پخته شد باید صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد داخل شیشه بریزید.

اگر توت فرنگی ها آب دار باشند ممکن است بیشتر از ۳۰ دقیقه زمان برای قوام آمدن شربت نیاز باشد.

از توت فرنگی های سفت ، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهر خود را از دست ندهند.

توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا هم‌زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.

به هیچ وجه قاشق خیس را داخل مربای پخته شده نزنید چون باعث کپک زدن آن میشود.

برای اینکه مطمئن شوید قوام مربا کافیست باید ببینید بعد از خنک شدن حالت کشدار پیدا میکند یا نه. برای این کار چند قطره از مربا را داخل ظرفی بریزد و امتحان کنید.

درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.

بهتر است برای توت فرنگی های شیرین به همان اندازه شکر در نظر بگیرید. ولی اگر مزه توت فرنگی ها ملس بود میزان شکر را یک و نیم برابر کنید.

اگر شکر کم باشد و شربت مربا قوام نیاید و پخت توت فرنگی ها کافی نباشد ، مربا کپک می زند.

زمان پخت مربا هر چقدر بیشتر باشد رنگ آن تیره‌تر می شود.

دارچین ،هل، وانیل، زعفران و بادیان ستاره ای عطر مربا را بیشتر خواهند کرد.هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.

حتما کف های را که روی مربا هنگام حرارت ایجاد میشود را بردارید تا هم مربا شکرک نزند و هم خوش رنگ تر بماند.

زمان پخت مربا به مقدار آن بستگی دارد.

برای اینکه مربا تیره رنگ نشود آبلیمو را در آخر پخت مربا اضافه کنید

چه زمانی مربا شکرک می زند؟

 اگر بیشتر از زمان گفته شده بجوشد هم تیره می شود و هم شکرک می زند.

 شکر آن بیشتر از اندازه باشد.

 کف روی آن را جدا نکنید.

چه زمانی “مربای توت فرنگی” کپک می زند؟

 اگر توت فرنگی ها کاملا پخته نشده باشد سبب کپک زدن مربا می شود.

 اگر از قاشق استیل استفاده کنید سبب آب انداختن مربا می شود و بعد کپک می زند.

 مربا باید به اندازه ی کافی قوام آمده باشد و شکر آن کم نباشد تا کپک نزند.

 ظرف مربا کاملا خشک و تمیز باشد.

دیگران می خوانند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *