دوشنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۳ قبل از ظهر

طرز تهیه خورش کنگر با مرغ (کرمانشاهی، شیرازی و تهرانی)

طرز تهیه خورش کنگر

خورش کنگر از آن دست خورشت های قدیمی و خوشمزه می باشد که میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد ، این خورشت به دلیل وجود کنگر خورشت فصلی می باشد  زیرا کنگر از اواخر زمستان تا اوایل تابستان فصل برداشت کنگر است می شود.

این خورشت خوشمزه به دو صورت تهیه می شود که این کاملا سلیقه ای می باشد، برخی از افراد آن را با سبزی و تهیه می کنند که در آن صورت شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد برخی دیگر از افراد آن را با رب و لپه تهیه می کنند که شباهت بسیاری به قیمه پیدا می کند.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می شود ولی می توان آن را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.

مواد لازم خورش کنگر کرمانشاهی

گوشت مخصوص خورشت ۴۰۰ گرم
کنگر تازه ۶۰۰ گرم
برگ نعنا ساطوری‌شده ۵۰ گرم
جعفری ساطوری‌شده ۱۵۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
لیمو عمانی متوسط ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

مواد لازم خورش کنگر تهرانی

کنگر تازه ۶۰۰ گرم
لپه یک‌دوم پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

مر حله اول : برای تهیه این خورشت دلچسب ابتدا باید تیغ های کنگر ها را جدا کنید و ساقه های آن را جدا کرده و تمیز کنید و کنگر های پاک شده را درون ظرفی پر از آب بریزید و روی آن ها کمی نمک بپاشید. اجازه بدهید مدتی بماند تا گل های آن، از آن ها جدا شوند سپس آن ها را بشویید و داخل آبکش قرار بدهید تا آب اضافی آن ها برود.

مرحله دوم :در یک قابلمه مناسب حدود یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید تا کمی داغ شود، سپس یک عدد پیاز بزرگ را که به صورت نگینی خرد کرده اید درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ شود. توجه داشته باشید که بیش از حد پیاز ها را سرخ نکنید در حدی که کمی نرم شود و تغییر رنگ بدهد.

مرحله سوم :  در حین سرخ شدن پیاز ها در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و بگذارید تا اندکی گرم شود، پس از اینکه روغن داغ شد حرارت ماهیتابه را کم کنید و حدود یک چهارم قاشق غذاخوری به آن زردچوبه اضافه کنید. بلافاصله کنگر های تمیز شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خشکی خارج شود و کمی نرم تر شود مانند کرفس.

مرحله چهارم :نعنا و جعفری پاک شده را ریز خرد کنید و تابه ای به همراه مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم : گوشت ها را به پیاز های نرم شدتان اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که رنگ گوشت ها تغییر پیدا کند و مقداری سرخ شود.

مرحله ششم : پس از گذشت حدود ۵ دقیقه گوشت ها تغییر رنگ خواهند داد ، شعله را کم کنید و در این مرحله فلفل سیاه و زرد چوبه را به گوشت ها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه ها به خورد مواد بروند.

مرحله هفتم : بعد از اینکه ادویه ها را تفت دادید نعنا و جعفری سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و خوب تفت دهید. 

مرحله هشتم : یک قاشق رب گوجه فرنگی به مواد تان اضافه کنید و هم بزنید. یک لیتر آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا نیم پز شود. پس از اینکه نیم پز شد نمک را به خورشت تان اضافه کنید.

مرحله نهم : لیموعمانی های سوراخ شده را به همراه کنگر های سرخ شده را نیز در نیم ساعت پایانی به خورشتتان اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا با شعله ملایم با گوشت ها بپزد.

خورشت کنگر

راز خوشمزگی خورشت کنگر

  • اضافه کردن کینوا قرمز به جای گوشت یا حذف کامل گوشت از این غذا به شما کمک می‌کند تا یک خورش کنگر گیاهی بپزید.
  • بر اساس دستور پخت خورش کنگر کرمانشاهی و شیرازی، از جعفری و نعنا ساطوری شده استفاده می‌شود اما پخت خورش کنگر با سبزی قورمه هم به آن طعمی متفاوت و جالب می‌دهد.
  • اگر به طعم ترشی علاقه دارید می‌توانید از رب نارنج هم به عنوان چاشنی خورش کنگر استفاده کنید. این رب را باید همراه با زعفران دم‌کرده یا رب گوجه‌فرنگی به قابلمه اضافه کنید.
  • کنگر باید در مراحل پایانی به قابلمه خورشت اضافه شود تا له نشود.
  • اگر می‌خواهید طعم خورشت شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید به جای آب از عصاره مرغ یا گوشت استفاده کنید.
  • برای پختن خورشت کنگر مجلسی می‌توانید به آن مقداری پودر کنگر خشک‌شده هم اضافه کنید.
  • در برخی از شهرها علاوه بر نعنا و جعفری، کرفس، پیازچه و ریحان ساطوری‌شده هم به این خورشت اضافه می‌کنند.

سؤالات رایج درباره رسپی خورش کنگر

خورش کنگر غذای کدام شهر است؟

کنگر در شهرهای استان کرمانشاه و نواحی کوهستانی و سرسبز شیراز می‌روید. بنابراین، مردم این شهرها مبدع این غذای محلی محسوب می‌شوند. البته، تهرانی‌ها هم دستور پخت خاص خود برای خورشت کنگر را دارند.

چطور خورشت کنگر درست کنم؟

برای درست کردن خورش کنگر کرمانشاهی، شیرازی و تهرانی باید مواد اولیه این غذا را طبق آنچه در دستور پخت هر یک توضیح دادیم با یکدیگر ترکیب کنید و بپزید.

آیا می‌توانم این غذا را به صورت رژیمی درست کنم؟

بله، برای اجرای طرز تهیه خورشت کنگر رژیمی باید کنگر را به جای تفت دادن آب‌پز یا بخارپز کنید.

چرا لعاب خورشت کنگر کم می‌شود؟

اگر کنگر را به اندازه متوسط خرد نکنید و به اندازه لازم تفت ندهید این غذا کم‌لعاب می‌شود و درست جا نمیفتد.

علت تلخی خورش کنگر چیست؟

اضافه کردن لیمو عمانی در مراحل اولیه پخت، تفت دادن بیش از حد پیاز و اضافه کردن نعنا بیش از اندازه‌ای که گفته شد باعث تلخ شدن این غذا می‌شود.

دیگران می خوانند:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *