یکشنبه , ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲:۲۰ قبل از ظهر

رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از آن

آیا سکس در دوران بارداری ایمن است؟

داشتن سکس در دوران بارداری کاملا طبیعی است. البته به شرط آنکه خود بارداری نیز در شرایط طبیعی انجام شده باشد. مقاربت جنسی و حرکات آمیزشی به جنینی که تحت حفاظت رحم و جدار عضلانی شکم قرار دارد آسیبی نمی رساند. علاوه بر این، جنین توسط مایع آمنیوتیک نیز تحت محافظت قرار می گیرد.

انقباضات ناشی از ارگاسم مشابه انقباضات زایمانی نیستند. هر چند هنوز هم برخی پزشکان به منظور رعایت جانب احتیاط، توصیه می کنند در هفته های نهایی بارداری از رابطه جنسی اجتناب شود. چرا که معتقدند هورمون های موجود در مایع منی، موسوم به پروستاگلاندین، می توانند باعث تحریک انقباضات رحمی شوند.

یکی از استثناهای موجود در این زمینه زنانی هستند که زایمان آنها به تاخیر افتاده است و قصد دارند زایمان خود را تسریع کنند. برخی پزشکان بر این باورند که پروستاگلاندین‌های موجود در مایع منی قادرند زایمان جنین بالغ یا پست ترم (جنینی که بیش از ۴۲ هفته در رحم مادر بوده است) را تسریع کنند.

دیگران می خوانند:

در دوران پریود (قاعدگی) چگونه با همسرمان رفتار کنیم؟

مشاوره با متخصص زنان و زایمان

 

ژل هایی که برای به اصطلاح “عمل آوردن” گردن رحم و القای زایمان مورد استفاده قرار می گیرند نیز حاوی پروستاگلاندین هستند. این در حالی است که برخی دیگر از پزشکان بر این باورند که ارتباط بین مایع منی و زایمان صرفا یک فرضیه است و رابطه جنسی باعث تسریع زایمان نمی شود.

در رابطه با ارگاسم نیز باید گفت که از آنجایی که انقباضات بوجود آمده در هنگام ارگاسم با انقباضات حین زایمان تفاوت دارند، بنابراین از این نظر مشکلی وجود ندارد.

رابطه جنسی در دوران بارداری

در چه مواقعی باید از رابطه جنسی در دوران بارداری پرهیز کرد؟

ممکن است در بارداری های پر خطری نظیر موارد زیر، پزشک از شما بخواهد که از رابطه جنسی در دوران بارداری خودداری کنید:

  • خطر سقط یا سابقه قبلی آن
  • خطر زایمان زودرس (شروع انقباضات زایمانی زودتر از هفته ۳۷ ام)
  • خونریزی یا ترشحات واژینال یا درد کرامپی و بدون علت شکم
  • نشت مایع از کیسه آمنیوتیک و یا پارگی آن
  • باز شدن زود هنگام گردن رحم
  • قرارگیری جفت در بخش تحتانی رحم (جفت سر راهی یا Placenta previa)
  • دو قلو، سه قلو یا چند قلو بودن بارداری

به یاد داشته باشید که اگر پزشک رابطه جنسی در دوران بارداری را ممنوع کند، این به این معناست که هرگونه ارگاسم و برانگیختگی جنسی (نه صرفا مقاربت) نیز ممنوع خواهد بود.

رابطه جنسی در دوران بارداری

رابطه جنسی در دوران بارداری

شرایط بارداری هر زن، از جمله احساس وی در مورد رابطه جنسی، منحصر به فرد می باشد. برخی زنان در دوران بارداری میل جنسی خود را از دست می دهند. این در حالی است که در برخی دیگر از زنان، میل جنسی در دوران بارداری بیشتر از قبل می شود.

نکته مهم دیگر این است که میل جنسی در دوران بارداری ممکن است تحت تاثیر تغییرات هورمونی، افزایش یا کاهش یابد. میل جنسی برخی زنان با بزرگ تر شدن شکم شان فروکش می کند، در حالی که برخی دیگر احساس می کنند با بزرگ تر شدن شکم و پستان‌های شان جاذبه جنسی بیشتری پیدا کرده اند.

از این رو لازم است که در مورد احساسات جنسی خود با شریک زندگی تان صحبت کنید. ممکن است نیاز باشد پوزیشن جنسی تان را تغییر دهید. این موضوع به ویژه در اواخر بارداری که راحتی و در عین حال تحریک پذیری مادر مطرح می شود، اهمیت پیدا می کند.

پس از ماه چهارم بارداری، از دراز کشیدن به پشت در هنگام رابطه جنسی (حالت طاق باز) خودداری کنید. این کار از وارد شدن فشار جنین در حال رشد به عروق بزرگ (ورید اجوف تحتانی) جلوگیری می کند.

یک راه دیگر برای راحت تر کردن رابطه ی جنسی، داشتن پوزیشن جنسی پهلو به پهلو می باشد. نشستن زن بر روی مرد نیز از پوزیشن های جنسی مناسب این دوران می باشد.

مثل همیشه اگر در مورد سابقه جنسی شریک زندگی تان اطلاع ندارید، باید از کاندوم استفاده کنید چرا که بارداری از ابتلا به بیماری های منتقله از راه جنسی، نظیر HIV ، هرپس زگیل های تناسلی و یا کلامیدیا جلوگیری نمی کند.

رابطه جنسی بارداری

رابطه جنسی پس از زایمان

سکس در دوران بارداری

شش هفته پس از زایمان را دوره پس از زایمان (Postpartum period) می نامند. رابطه جنسی در این دوران ممکن است اولویت آخر شما باشد. دلایل کاهش میل جنسی در این دوران عبارتند از:

  • بهبودی اپیزیوتومی (برشی که حین زایمان واژینال در لبه های واژن و برای تسهیل خروج سر نوزاد انجام می شود)
  • بهبودی برش های شکمی پس از سزارین
  • خونریزی طبیعی که پس از زایمان رخ می دهد و ۴ تا ۶ هفته پس از تولد نیز ادامه پیدا می کند.
  • خستگی ناشی از فرایند طولانی بارداری و زایمان
  • نیازهای نوزاد (در صورت دوقلو یا سه قلو بودن بارداری، نیاز بدن به انرژی افزایش پیدا می کنند.
  • تغییرات هورمونی
  • درد پستان ها در اثر شیردهی
  • مشکلات روحی روانی نظیر افسردگی پس از زایمان
  • نگرانی در مورد مراقبت از نوزاد و یا مشکلات عاطفی با همسر

معمولا رابطه جنسی پس از بهبود کامل محل برش و یا بهبودی بافت های ظریف واژن ایمن است. این بهبودی معمولا چند هفته طول می کشد. در این خصوص می توانید از توصیه های پزشک نیز استفاده کنید‌. اکثر پزشکان توصیه می کنند تا ۶ هفته پس از زایمان رابطه جنسی برقرار نشود.

موضوع مهم دیگر این است که رابطه‌ی جنسی باید زمانی انجام شود که فرد از نظر جسمی و روانی نیز آماده باشد. هم شما و هم شریک جنسی تان باید بتوانید صبر کنید. به دلیل مسائل و مشکلات مراقبت از فرزندان، ممکن است برگشتن به زندگی جنسی قبلی تا یک سال نیز طول بکشد.

 

اگر شما هم در دوران بارداری به سر می‌برید، بهتر است کسب اطلاعات در مورد رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از آن را جدی بگیرید. برای کسب اطلاعاتی در این خصوص بهتر است به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. امکان رزرو اینترنتی نوبت پزشک از طریق سایت

درمانکده به سادگی امکانپذیر است. دسترسی به شماره تماس و آدرس مطب نیز از طریق درمانکده میسر شده است.

مطلب پیشنهادی

بابونه

خواص دمنوش بابونه برای قاعدگی

خواص دمنوش بابونه خواص دمنوش بابونه : دمنوش بابونه بهترین دمنوش برای درد قاعدگی، افسردگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *