دوشنبه , ۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۴:۰۹ بعد از ظهر

پیرسینگ بینی

پیرسینگ بینی

پیرسینگ بینی یکی از مدهایی است که این روزها طرفداران زیادی دارد. در پیرسینگ بینی فرد قسمتی از بینی را سوراخ کرده و از یک اکسسوری مثل نگین

یا چیزی شبیه به گوشواره برای تزئین بینی استفاده می‌کند. این روزها همه‌ی ما به دنبال زیباتر شدن و خاص بودن هستیم. سبک‌های مختلفی در جامعه‌ی مدرن و امروزی ما وجود دارند که با پیروی از آن‌ها می‌توانیم طوری که می‌خواهیم به نظر برسیم. یکی از معمول‌ترین و پر‌طرفدارترین مدهایی که امروزه بسیاری از جوانان و نوجوانان به کار می‌برند، پیرسینگ بینی است.

در این مطلب از مجله سلامت دکترتو می‌خواهیم به بررسی دقیق‌تر سوراخ کردن بینی و استفاده از پیرس بپردازیم. با ما همراه باشید.

پیرسینگ بینی چیست؟

بعد از پیرسینگ گوش، پیرسینگ بینی شاید معمول‌ترین و پرمخاطب‌ترین پیرسینگ است. پیرسینگ بینی در واقع با ایجاد یک سوراخ یا یک برش در غضروف بینی، در جاهای مختلف بینی همراه است. محل‌های متفاوتی برای قرار دادن پیرسینگ بینی وجود دارد که عبارت‌اند از پیرسینگ سپتوم، پیرسینگ پره بینی، پل بینی وغیره. با سوراخ کردن بینی و قراردادن یک زیور زیبای ظریف در آن، به زیبایی و خاص بوده چهره افزوده می‌شود.

نقاش معروف و زبردست لئوناردو داوینچی بیان کرده است که بینی از قوی‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های صورت انسان است و این را کسانی که بینی خود را سوراخ می‌کنند می‌دانند. پیرسینگ بینی می‌تواند بینی را زیباتر نشان دهد و توجه را بیشتر به آن جلب کند. از بین پیرسینگ‌هایی که در محل‌های مختلفی از بینی انجام می‌شوند، سوراخ کردن پره‌ی بینی از همه معروف‌تر و محبوب‌تر است.

پیرسینگ بینی معمولاً از سوراخ کردن جاهای دیگر صورت بیشتر مورد قبول واقع می‌شود. این خودآرایی خاص، از زمان‌های بسیار قدیم در فرهنگ و سنت ملل مختلف جای داشته است. اخیراً بسیاری از جوانان کم سن و سال و افراد دنباله رو مد و فشن، از این آرایش استقبال خوبی به عمل آورده‌اند. انسان‌ها حدود چهار هزار سال است که در حال سوراخ کردن بینی خود هستند. پیرسینگ بینی نشان‌دهنده‌ی پیام‌های مختلف در فرهنگ‌‌های مختلف بوده است. حتی از پیرسینگ بینی در انجیل هم نام برده شده است؛ بنابراین حتی اگر تمایلی به سوراخ کردن بینی خود ندارید، بد نیست راجع به آن بدانید.

امروزه در جوامع غربی پیرسینگ بینی یکی از معمول‌ترین و محبوب‌ترین زینت‌هاست. اگر برنامه دارید که بینی خود را سوراخ کنید، راجع به فرایند سوراخ کردن، عوارض آن، مراقبت‌هایی که باید انجام دهید و قیمت پیرسینگ بینی در این مطلب بخوانید و سپس برای خرید پیرسینگ بینی اقدام کنید.

nose-piercing
پیرسینگ بینی بعد از پیرسینگ گوش، از متداول‌ترین انواع پیرس در جهان است.

تاریخچه پیرسینگ بینی

تاریخچه‌ی سوراخ کردن بینی به هزاران سال قبل برمی‌گردد. اولین نشانه‌های سوراخ کردن بینی در خاورمیانه مشاهده شده است. جالب است بدانید که حتی در کتاب‌های مقدس هم سوراخ کردن بینی و گوش عنوان شده است. در برخی فرهنگ‌ها جواهری که از بینی زن آویزان است، نشان‌دهنده‌ی ثروت و پشتوانه‌ی مالی اوست.

حوالی قرن شانزدهم، مغول‌ها پیرسینگ بینی را به هند آوردند. در هند، پره‌ی چپ بینی بیشترین محل سوراخ شدن است. در برخی شهرهای هند هم هر دو پره‌ی بینی را سوراخ می‌کنند. سوراخ کردن پره‌ی چپ بینی در زنان هندی به منظور به منظور افزایش باروری و بارداری بهتر انجام می‌شود. همچنین این کار به نشانه‌ی سلامتی ارگان‌ها و اعضای تولید مثلی زن انجام می‌شود. بیشتر زنان هندی از پیرسینگ بینی که به گوش هم متصل می‌شود استفاده می‌کنند.

پیرسینگ بینی حدودا در سال‌های ۱۹۶۰ وارد غرب شد. این کار را هیپی‌های امریکایی تحت تأثیر سفر به هند انجام دادند. در ابتدا از این کار به نشانه‌ی اعتراض و عصیان پانک‌ها نسبت به میانه‌روها استفاده شد. امروزه هم همچنان بسیاری از پدران و مادران و کارفرماها این کار را نشانه‌ی چموشی و عصیانگری می‌دانند. از بین پیرسینگ‌های بینی، پیرسینگ سپتوم نسبت به باقی آن‌ها بیشتر نشانه‌ی سرکشی و عصیان می‌باشد.

در جوامع غربی، ابتدای امر که این مد روی کار آمده بود، از نظر اجتماعی مورد قبول واقع نبود. بسیاری از افرادی که برای کار اقدام می‌کردند و درخواست می‌دادند، به علت داشتن پیرسینگ بینی رد می‌شدند. به تدریج و به مرور زمان این مسئله برای افراد جاافتاد و آن را همان طور که هست دیدند. سپس بسیاری از سلبریتی‌ها و اشخاص معروف در استایل و سبک خاصشان از پیرسینگ بینی استفاده کردند. امروزه این حرکت یک سبک زیبا و جذاب است و کمتر کسی پیدا می‌شود که با آن مشکل داشته باشد.

تاریخچه‌ی سوراخ کردن بینی به هزاران سال قبل برمی‌گردد. اولین نشانه‌های سوراخ کردن بینی در خاورمیانه مشاهده شده است و حتی در کتاب‌های مقدس هم سوراخ کردن بینی و گوش به آن اشاره شده است.

انواع پیرسینگ بینی

همان طور که پیش‌تر گفته شد، انواع مختلفی از پیرسینگ بینی وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

۱. پیرسینگ بینی دائمی

در این روش، در دیواره‌ی غضروف بینی شما سوراخ یا برشی ایجاد می‌شود و این حفره تا همیشه باقی می‌ماند. بهتر است این روش را زمانی انتخاب کنید که از داشتن پیرسینگ بینی مطمئن شده باشید. پیرسینگ دائمی خود از نظر محل سوراخ کردن بینی به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. در ادامه به معرفی آن‌ خواهیم پرداخت.

۲. پیرسینگ بینی موقت

در این روش هیچ دستکاری در غضروف بینی انجام نمی‌شود. اگر می‌خواهید بینی شما به حالت قبل باقی بماند، می‌توانید از این روش استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر شک دارید بینی خود را سوراخ کنید یا نکنید، استفاده از روش موقت از بهترین راهکارهای عادت کردن به آن است.  پیرسینگ موقت انواع مختلفی دارد.

۱. پیرسینگ بینی موقت چسبی

اگر علاقه‌ای به سوراخ کردن بینی خود ندارید و یا از سوراخ کردن آن می‌ترسید، می‌توانید از پیرسینگ‌ موقت بینی و بدون سوراخ استفاده کنید. یکی از انواع آن‌ها پیرسینگ چسبی است. این مدل برندهای مختلف و قیمت‌های متنوعی دارد. وقت را تلف نکنید! در صورتی که کنجکاوید که پیرسینگ بینی روی صورت شما چطور به نظر خواهد رسید، فوراً برای خرید پیرسینگ بینی اقدام کنید، چسبی، موقتی و بدون درد!


۲. پیرسینگ بینی موقت مغناطیسی

پیرسینگ مگنتی یا مغناطیسی از دیگر انواع پیرسینگ موقتی است و برای افرادی که پره‌ی بینی آن‌ها نسبتا نازک است، می‌توانند انتخاب مناسبی باشند. بیشتر این پیرسینگ‌ها از نوع نگین یا همان پیرسینگ میکرودرمال هستند.


۳. پیرسینگ بینی موقت فنری

این نوع پیرسینگ معمولاً یک رینگ ساده است که وسط آن شکسته می‌باشد و می‌توان آن را وارد پره‌ی بینی کرد و اندکی فشرد تا سرجای خود قرار بگیرد.

پیرسینگ-موقت-بینی
اگر دوست ندارید بینی خود را سوراخ کنید، پیرس موقت بینی گزینه‌ی خوبی است.

محل‌های مختلف پیرسینگ بینی

بینی را می‌توان از محل‌های مختلفی سوراخ کرد و به آن زیور آویخت. این محل‌ها عبارت‌اند از:

۱. پره‌ی بینی

مشخصا محبوب‌ترین و جذاب‌ترین محل سوراخ کردن بینی پره‌ی بینی یا nostril است. این نوع پیرسینگ بیشتر یک‌طرفه بوده و طرفداران زیادی دارد. محل ساده‌ای برای سوراخ کردن است و انتخاب‌های زیادی برای آویختن جواهر و زیورآلات در اختیار فرد می‌گذارد. می‌توان در آن حلقه، میخ، نگین و پین‌های L شکل وارد کرد. برای سوراخ کردن این محل، غضروف بینی سوراخ می‌شود و از این رو اندکی ممکن است دردناک باشد. اگر قبلاً گوش یا ناف خود را سوراخ کرده‌اید، انتظار درد بیشتری را برای بینی داشته باشید.

نوع دیگری از پیرسینگ در این محل داریم که بالاتر از لبه‌ی پره است. در این مورد نمی‌توان از رینگ یا حلقه استفاده کرد، زیرا فاصله‌ی سوراخ از لبه‌ی بینی زیاد است و باید حلقه‌ی بسیار بزرگی استفاده کرد. معمولاً این سوراخ را با نگین پر می‌کنند.

دیگران می خوانند:

۲. سپتوم یا تیغه وسط بینی

پیرسینگی که در رده‌ی دوم محبوبیت بعد از پره‌ی بینی قرار می‌گیرد، پیرسینگ سپتوم است. این نوع پیرسینگ از دیواره ی بین دو حفره‌ی بینی عبور می‌کند و معمولاً به شکل یک حلقه می‌باشد. اصالت این محل سوراخ بینی به مایاها و آزتک‌ها باز می‌گردد. در دهه‌ی اخیر این نوع پیرسینگ محبوبیت زیادی پیدا کرده است و بسیاری از سلبریتی‌ها و ستاره‌های سینما و خواننده‌های پاپ علاقه‌ی وافری به این نوع پیرسینگ نشان داده‌اند.

البته بهتر است بدانید که غضروف سپتوم معمولاً دردناک است، اما در زیبایی آن نمی‌توان هیچ مخالفتی به عمل آورد. توجه کنید که جنس میله‌ای که در داخل دیواره‌ی سپتوم قرار می‌گیرد باید طلا، تیتانیوم و یا نقره باشد. به هر حال باید جنس آن ایجاد حساسیت نکنید.


۳. پل بینی (بین دو چشم)

محل دیگری که برای سوراخ کردن انتخاب می‌شود، روی پل بینی (بین چشم‌ها) است. این مدل پیرسینگ بینی سطحی انجام می‌گیرد و استخوان یا غضروف در آن دست نخورده باقی می‌ماند. از آنجایی که حفره‌ی ایجاد شده سطحی است، احتمال جابجایی و هل داده شده آن به سمت سطح وجود دارد. بنابراین با گذر زمان این پیرسینگ سطحی‌تر به نظر می‌رسد. در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، باید زیوری که استفاده خارج شود و به حفره اجازه‌ی بهبودی داده شود.

برای این محل بهتر است از میله‌های خمیده استفاده کرد تا احتمال بیرون فرستاده شدن آن‌ها توسط بدن کاهش یابد. ممکن است به علت نزدیکی محل سوراخ به چشم دردناک به نظر برسد. درد این قسمت نسبت به سایر پیرسینگ ها کمتر است. زیرا نیازی به سوراخ کردن استخوان یا غضروف نیست و تنها پوست و گوشت درگیر است.

م

۴. آستین بار یا نوک بینی

این نوع پیرسینگ بینی، یک حلقه و یا میله است که تقریباً مشابه پیرسینگ پل بینی غضروف یا استخوان را سوراخ نمی‌کند. در پیرس آستین بار یک میله یا حلقه وارد بخش گوشتی جلوی بینی می‌شود. محل سوراخ در این نوع پیرسینگ اندکی دشوارتر از باقی محل‌هاست، زیرا به نوک بینی و انتهای آن بسیار نزدیک است.


۵. نازلنگ (بالای پره بینی)

پیرسینگ نازلنگ به مراتب سخت‌تر از آستین بار است. این نوع پیرسینگ شبیه آستین بار به نظر می‌رسد، اما محل سوراخ آن اندکی متفاوت است. در این نوع پیرسینگ، پره‌ی بینی و سپتوم (دیواره) بینی همزمان با هم سوراخ می‌شوند. در واقع میله یا حلقه از یک پره عبور می‌کند، به سپتوم می‌رسد و آن را هم رد می‌کند و سپس وارد پره‌ی دوم می‌شود. نحوه‌ی سوراخ کردن این مورد پیچیده است و لازم است که فرد مهارت کافی را داشته باشد. همچنین سوراخ کرده سه صفحه از بینی می‌تواند دردناک‌تر از باقی سوراخ‌ها باشد.


۶. سپتریل

این پیرسینگ یک پیرسینگ ترکیبی است. در واقع برای داشتن این نوع پیرسینگ، باید ابتدا سپتوم را سوراخ کنید و سپس به طور عمودی، زیور یا اویزی که می‌خواهید از وسط آن آویزان شود. انجام این سوارخ نسبت به سایر موارد دردناک‌تر است و نیازمند دقت بیشتر است.


۷. راینو (کرگدن)

نام این پیرسینگ به علت شبیه بودن به شاخ کرگدن گذاشته شده است. این سوراخ در نزدیکی نوک بینی از پایین وارد و اندکی بالاتر از نزدیکی نوک بینی خارج می‌شود. معمولاً از یک میله‌ی خمیده برای تزئین این سوراخ استفاده می‌شود.

انواع-پیرسیگ-بینی
پیرسینگ بینی در قسمت‌های مختلف بینی انجام می‌شود.

فرایند سوراخ کردن بینی

قبل از اینکه اقدام به سوراخ کردن بینی خود کنید، چند مرکز مختلف را بررسی کنید و بهترین آنان را با بالاترین کیفیت انتخاب کنید. اولین کاری که اپراتور بعد از شستشوی محل سوراخ کردن بینی انجام می‌دهد، پوشیدن دستکش استریل است. اکنون محل سوراخ شدن و دستان اپراتور استریل و عاری از میکروب هستند و احتمال عفونت به کمترین میزان خود می‌رسد.

قدم بعدی مشخص کردن دقیق نقطه‌ی سوراخ شدن است. اپراتور نقطه‌ی مورد نظر را پیدا می‌کند و آن را علامت می‌زند. این فرایند می‌تواند توسط تفنگ پیرسینگ و یا توسط سوزن و به روش سنتی انجام شود. توجه داشته باشید که توصیه می‌شود به محلی مراجعه کنید که از روش سنتی استفاده می‌کنند. زیرا تفنگ‌های شلیک کننده‌ی سوزن معمولاً باعث آسیب رسیدن به بافت می‌شوند اما روش سنتی دقیق و بدون آسیب جدی است.

بعد از سوراخ کردن محل مورد نظر، بافت و خون اضافی از محل سوراخ زدوده می‌شود. به توضیحات اپراتور توجه کامل نشان دهید و مراقبت‌های بعدی را با دقت انجام دهید. احتمال این که با مشکلات کوچکی در دوره‌ی بهبودی مواجه شوید وجود دارد.

روش‌های سوراخ کردن سنتی دقیق‌تر هستند و آسیب کمتری به بافت وارد می‌کنند.

مراقبت های بعد از پیرسینگ

از آنجایی که بینی یکی از اعضای مهم صورت است و در ظاهر هم نقش بسیار پررنگی دارد، باید مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن بینی را با دقت انجام دهید. هر گونه زیورآلاتی که برای بینی استفاده شود، نسبت به سایر اعضای صورت سریع‌تر دیده می‌شود. بهتر است با رعایت نکات زیر، از پیرس بینی خود به خوبی مراقبت کنید:

  • محل سوراخ شده دو تا سه بار در روز حمام آب نمک کنید. یک پنبه را آغشته به آب‌نمک کنید و ۳ تا ۵ دقیقه روی محل زخم بگذارید. در مورد پیرسینگ پره‌ی بینی، بینی خود را کامل در آب نمک قرار دهید.
  • نگذارید محل سوراخ خالی باقی بماند. بافت‌های محل سوراخ شده به سرعت بهبود پیدا می‌کنند. در صورتی که آن را خالی بگذارید، سوراخ بسته می‌شود. در صورتی که سوراخ بسته شد، جواهر را به زور وارد سوراخ نکنید. به مرکز پیرسینگ مراجعه کنید و مجددا بینی را سوراخ کنید.
  • با زیور آویخته شده در محل سوراخ بازی نکنید.این کار باعث آسیب به بافت شده و اسکار، گوشت اضافه و زخم به جای بگذارد. غضروف مستعد آسیب دیدن است. پس به بینی فشار نیاورید. سعی کنید روی محلی که پیرسینگ دارید نخوابید تا به آن فشار اضافی وارد نشود.
  • نوع زیوری که برای دوره‌ی بهبودی استفاده می‌کنید بسیار مهم است. مثلا می‌توان از میخ و یا حلقه استفاده کرد. اما حلقه ممکن است سبب بهبودی با انحنا شود. توصیه می‌شود از آویزهای بدون انحنا و صاف استفاده کنید.
  • مراقب علائم خطر باشید. متاسفانه بینی میزبان بسیاری از میکروب‌هاست. بسیاری از میکروب‌های موجود در بینی می‌توانند سبب ایجاد عفونت در محل سوراخ بینی شوند. به محض دیدن علائم عفونت به پزشک مراجعه کنید.
  • آرایش نکنید. هیچ ماده‌ی خارجی دیگری نباید محل پیرسینگ شما را لمس کند. اگر مجبور به استفاده از برخی کرم‌ها هستید، آن ها را تا جایی که می‌توانید دور از محل سوراخ قرار دهید.
عوارض-سوراخ-کردن-بینی
بعد از پیرسینگ بینی به‌خوبی از محل زخم مراقبت کنید تا عفونت نکند.

عوارض پیرسینگ بینی

سوراخ کردن بینی می‌تواند با خطرها و آسیب‌هایی همراه باشد. بینی شما در محلی قرار دارد که پزشکان آن را مثلث خطر می‌نامند. فضایی بین ابروها و لب بالایی شما. سیاهرگ‌های موجود در این منطقه به حفره‌ی سینوس شما می‌رسند. هر گونه فرایندی که در این محل انجام شود می‌تواند عفونت‌های جدی را ایجاد کند. عوارض پیرسینگ بینی برای شما ایجاد کند عبارت‌اند از:

  • عفونت: باکتری‌هایی که در این محل زندگی می‌کنند می‌توانند ایجاد عفونت کنند. همچنین در صورتی که اپراتور شرایط استریل را رعایت نکند، یا اگر در جایی غیربهداشتی پیرسنگ را انجام دهید، ممکن است به بیماری‌هایی همچون HIV، هپاتیت بی و سی دچار شوید.
  • خونریزی: هر سوراخ کردنی با خونریزی همراه است. پیرسینگ سپتوم ممکن است نسبت به باقی فرایندها بیشتر خونریزی کند. همچنین احتمال تشکیل هماتوم (یک بخش برجسته‌ی پر از خون) و عفونی شدن آن هم وجود دارد.
  • حساسیت به پیرسینگ: ممکن است به فلزی که در سوراخ بینی شما قرار می‌گیرد حساسیت نشان دهید.
  • آسیب عصبی: آسیب به عصب می‌تواند باعث بی حسی و درد شود.
  • اسکار پوستی: ممکن است زخم کلوئید، که نوعی گوشت اضافه است تشکیل شود. این مسئله در اثر تقسیم زیاد سلول برای بهبودی بافت ایجاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *